Monday, February 08, 2010

Airport oh airport..

bismillahirrahmaanirrahim..

assalamuaalaikum..

airport ke bus station?

ari ni perkara yg takut utk sy hadapi suatu masa dulu berulang lagi..iaitu sampai di airport utk pulang ke medan pelajaran di prague, suatu amanah yg terpikul yg harus sy laksanakan..mungkin krn sering menghadapi situasi ini perasaan takut utk menghadapinya sudah sedikit demi sedikit terhakis ,dh 'terimmune'..teringat suatu hari seorang rakan pernah berkata 'zilla, airport tu dh mcm bus station dah bg ko' ..sungguh benar! apa yg mereka lihat itu ,begitulah apa yg sy sendiri rasai. harga tiket flight tu mcm harga tiket bas dr KB ke KL je seolah2..malah, jika dihitung jika 6-7 kali berulang alik dh boleh sampai ke malaysia..:) tp semua tu sy pejamkan mata shj..apa yg kami dpt, nilainya lbh drp itu..semoga sentiasa dinaungi mawaddah wa rahmah..dan setiap pengorbanan itu dihitungNya..ameen ya rabb..

bahagia itu dimana2..

dari langkah pertama keluar dr rumah biru dunkirk..hinggalah saat tayar kapal terbang tidak lagi menjejak tanah, tidak cukup hingga itu sepanjang hampir 2 jam perjalanan fikiran sy mengatur2 segenap kata2,ayat2,nasihat2 utk utk dijadikan pengubat hati utk mmperlihatkan raut wajah yg tenang , tp akhirnya tewas juga,apa yg dlm fikiran itu terluah dgn air jernih yg mengalir hy dr sebelah mata,sy tenang tp jiwa ini terlalu tersentuh dgn segala kebaikan yg tercurah dr Kasih sayang Yg Maha Pengasih , kurniakan seorang insan yg benar2 mmbuatkan sy rs bersyukur..sungguh byk jika ingin sy hitung..

`dimana pun ada ketenangan dan kebahagiaan bila insan kenal pd Tuhan, kasih sayang dan pembelaanNya,bg yg menyerahkan jiwa dan raga,anak dan isteri kepada Allah..' - ni lirik lagu..sy sungguh terkesan dgnnya..dan dgn harapan kami ingin menjadi di kalangan mereka yg SENTIASA meletakkan SEPENUH pergantungan kpdNya..ameen..

bersendirian tidak semestinya keseorangan..

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah..

dh masuk bulan ke 4 sy ditemani 'housemate'..sgt merasakan kewujudannya..suatu pengalaman yg TIDAK MUDAH tp sungguh menyeronokkan..semoga diberkati selalu..4 hari lagi akan discan utk 2nd trimester ..moga dia sihat dan grow up well...

rsnya dh mcm kene stop kt sini...hy suatu luahan perasaan shj..tp zauj sering kata kalau ingin luahkan tulis shj dlm blog..akan rs tenang..tulisan perjalanan hidup ini mungkin boleh menyentuhkan beberapa hati, apa yg baik itu ambillah apa yg kurang baik buang jauh2..:)


dedikasi khas buatmu yg jauh..








zilla d awatif

2 comments:

wanie_nizhny said...

all the best zila semoga tabah dan kuat menghadapi ujian n take care of urself n the little one =)

Anonymous said...

Built with reasonably priced elements in addition pandora bracelets has observed an increase in young patrons. pandora australia jewelry along with woven friendship anklet pandora charms and rings are a couple of the different sizzling pandora beads hot trends in teenage jewelry style. Many teenagers pandora jewellery produce these outfit extras by themselves and give pandora bracelets them to good friends as gifts. For example, if you are pandora charms creating an add-on to your handbag or creating a pandora canada, you may want more natural products to use. Consider pandora jewelry gemstone beads and gemstone pendants. These are beautiful pandora beads and natural. For those who have a bit larger of a pandora bracelets budget, go with the look of pearls.